En wat kan ik er aan doen?

De titel hierboven is een veelgehoorde vraag van ondernemers. Goede vraag ook, want veel ondernemers willen niets liever dan weten hoe hun mensen denken en beslissingen nemen in bepaalde werksituaties en vooral waarom. Hoe kom je daarachter? Hoe ga je ermee om?

Wat motiveert medewerkers nu echt, wat zijn hun drijfveren of wat vinden ze nu juist demotiverend? Alle mensen, dus ook je medewerkers, hebben waarden en als je hier langdurig tegenin gaat, leidt dat tot een inwendige oorlog. Oftewel een burn-out of wellicht een enorme woede-uitbarsting. Vaak genoeg meegemaakt, helaas. En is te voorkomen, echt waar! Wat zou de wereld er mooi uitzien als mensen in hun waarde worden gelaten en zo als een speer voor jou als ondernemer aan de slag gaan, met de juiste dingen op het juiste moment (gedrag). Dat levert ook nog eens een enorm rendement op.

Vast in een patroon

Veel problemen op het werk komen doordat mensen (onbewust) vastzitten in bepaalde patronen. Zolang ze niet weten hoe die veranderd kunnen worden, verandert er dus weinig en worden de problemen vaak alleen maar erger.

De uitspraken: “Tja, zo ben ik nu eenmaal”, of “Dat heb ik altijd al zo gedaan” zijn vast wel bekend. Gelukkig zijn er tools om de gevolgen hiervan, zoals ziekteverzuim (vaak vanwege stress en/of machteloosheid), conflicten, vertrek van goede, schaarse medewerkers, negatieve cashflow etc. aanzienlijk te verminderen. En vooral om ze te voorkomen.

Identity Compass® is zo’n tool. Het is een betrouwbaar online meetinstrument dat nauwkeurig inzicht geeft in hoe mensen denken en beslissingen nemen in bepaalde werksituaties en vooral waarom. Oftewel: wat motiveert mensen, wat zijn hun waarden en welke carrièredoelstellingen passen op de lange termijn bij hen? Je kan pas in je flow werken als het werk ook echt ‘past’. Wilskracht is leuk, maar dat houdt geen mens langdurig vol.

Go with the flow

Ken je dat heerlijke gevoel van ergens helemaal in op te gaan en de tijd te vergeten? In je flow werken is een ‘state of mind’ waarin je een geconcentreerde focus hebt. Dan raak je minder snel afgeleid, en ben je op je productiefst. Stress is het tegenovergestelde.
Vergeet ook jezelf niet!

Het is als ondernemer belangrijk om zelf ook inzicht te krijgen in welke (vervolg)stappen bij jou als ondernemer passen en welke juist niet, zodat je plezier blijft houden in het ondernemen en je de beslissingen neemt die bij je passen. En die dus invloed hebben op het succes van de onderneming. Ik help je daar als gepassioneerde mede ondernemer graag bij!