“Hoe krijg ik mijn mensen zover dat ze meegaan in belangrijke veranderingen?”
“Waarom heb ik zo veel personeelsproblemen en/of een hoog ziekteverzuim?”

Interessante vragen. Stel dat deze vragen gewoon te beantwoorden zijn, dan kan er dus ook een oplossing komen. In onderstaand artikel een kijkje achter de schermen.

De medewerkers zijn de belangrijkste succesfactor voor het behalen van organisatiedoelen. Deze mensen zijn allemaal uniek en hebben hun eigen denkvoorkeuren, persoonlijkheid en ambities. Maar ook hun waarden en overtuigingen. Sommige mensen houden daar erg aan vast. Als daar rekening mee wordt gehouden, zullen ze meer betrokken zijn en een (nog) betere bijdrage willen leveren. Stel nou dat je daar als manager dus inzicht in krijgt, dat zou geweldig zijn, toch? Ook de medewerker zal dit toejuichen, want zo kun je rekening houden met wat hij of zij belangrijk vindt.

Engagement in organisaties is meer en meer belangrijk. Met alleen gemotiveerde mensen kom je er niet. Een paar tips die bijdragen aan engagement:

Zorg voor veel, veilige en positieve feedback. Direct, helder en duidelijk. Met respect.
Maak samenwerking en sociaal gedrag onder medewerkers mogelijk. Met elkaar verbonden mensen krijgen samen veel meer voor elkaar en alles gaat effectiever en efficiënter. Dat scheelt dus ook enorm veel tijd en frustratie.
Als leidinggevende is het belangrijk om in te spelen op wat de medewerkers belangrijk vinden en hoe ze in elkaar zitten.
Het is belangrijk een systeem te hebben dat frequente gesprekken met medewerkers waarborgt, waarin ze de feedback krijgen die ze nodig hebben om hun werk beter uit te voeren (Performance Development Cycle bijvoorbeeld).
Bemoedig medewerkers in het volgen van permanente educatie en het investeren in groei van zichzelf.
WinxHR heeft de licentie van Identity Compass®, een online meetinstrument. Het geeft inzicht in hoe mensen denken en beslissingen nemen in bepaalde situaties en waarom. Identity Compass® helpt om engagement te bereiken. Het is zelfs meetbaar hoe gemotiveerd je medewerker is.

Wat levert het op? Identity Compass® helpt om de juiste persoon on the job te vinden/behouden, die op een productieve wijze (engagement) betrokken is bij de organisatie. Kostenbesparing en rendement volgen dan vanzelf. Want productiviteit is omzet, tevreden klanten verhogen de omzet, en een laag verzuim en een gering verloop besparen kosten.

Mensen herkennen zich in het profiel en staan daardoor open voor verandering. Het geeft handvatten om onder andere personeelsproblemen en ziekteverzuim (stress en burn-out) succesvol aan te pakken. En het is prijstechnisch zeer aantrekkelijk, dat zal je verbazen!