Leef je echt het leven dat je wilt? Nu, vandaag, op dit moment dat je dit leest. Komt jouw dagelijkse gedrag daarmee overeen? Of heb je last van belemmerende overtuigingen. Die je niet helpen, sterker nog, die je vertellen dat je iets niet kan? Misschien niet durft? Die anderen je hebben opgelegd? Of misschien leverde die overtuiging je jaren geleden, op een specifiek moment in een bepaalde context iets positiefs op. Maar nu misschien allang niet meer! Maar het is ingeburgerd in je systeem. Dat is je patroon geworden, je overtuiging. Misschien denk je het wel dagelijks en handel je daar ook naar, is het je (overleving) strategie geworden. En weet je diep in je hart; “mmm….eigenlijk belemmert dit patroon mij vandaag de dag. Ik doe dingen, zeg dingen, maar dat wil ik niet meer. Ik identificeer mezelf daar allang niet meer mee en ze zorgen alleen maar voor negatieve emoties en het feit dat ik mensen soms pijn doe. Maar ja, wat dan. Dit voelt veilig, ik weet echt niet hoe ik het anders moet doen”. Soms heb je moeite om jezelf te begrijpen. Laat staan dat je de ander begrijpt. Of hem/haar zelfs WIL begrijpen. Je bent gewoon te moe om daar nog energie in te steken. Wat maakt dat de ene persoon succesvol is, rust vindt, balans vindt en de ander niet. Waarom heb je de ene dag het gevoel dat je de hele wereld aankan en de volgende dag liever lusteloos in bed ligt? Gefrustreerd, misschien wel bang of boos. Dan ga je je verzetten, dan wil je het begrijpen. Waarom lukte het me gisteren wel en vandaag niet? Wat is er anders?

Het verleden achtervolgt ons vaak. Je bent gaan geloven dat je iets NIET kan. In sommige gevallen geeft het je een extra reden om slachtoffer te zijn. Omdat je er teveel bij stilstaat wat voor onrecht je in het verleden is aangedaan. Zodat je nu begrijpt waarom je lusteloos in bed ligt en je het ook accepteert. Je gaat je ernaar gedragen, je letterlijke fysieke houding is precies zoals nodig om je nog meer “klote” te voelen. Je gaat er je helemaal naar vormen. Je gaat er met anderen over praten, je woekert het nog eens extra aan. Die ander heeft medelijden en dat voelt dan stiekem ook wel lekker misschien. Het wordt een patroon. Je versterkt het gevoel, de emotie die je eigenlijk niet wil hebben. En het wordt dan nog lastiger om eruit te komen.

Wat maakt nu dat iets je niet lukt? Het gevoel te falen. Vaak wordt dat onbewust verweten aan externe omstandigheden: geen geld, geen tijd, niet de juiste middelen, geen goede omstandigheden, ik werd niet begrepen, ik werd gepest, mijn ouders waren te veeleisend, ik was te dik, te dun, te lang, te kort…en ga zo maar door. Maar is dat echt de basale reden dat het nu NOG niet lukt?

Stel nu dat jouw overtuigingen en daardoor je gedrag je nooit gaan brengen waar je wilt zijn? Dat je zo graag iets wilt bereiken, maar het je niet lukt? Omdat je bijvoorbeeld de gevoelige snaar niet raakt bij mensen die je graag meeneemt op je pad, in het vervullen van je droom, dat waar jij voor staat? Mensen zelfs verder van je afdrijft?

Wat zijn jouw overtuigingen, behoeften en emoties? Die jou sturen, die jouw leven regisseren? Helpen ze jou of belemmeren ze jou? Wat zou je willen bereiken en wat heb je daar voor nodig? Welk gedrag dien je dan te vertonen?

Stel dus dat je deze belemmerende gedachten en overtuigingen kan ombuigen, of zelfs volledig laat verdwijnen. Dan komt er ruimte. Ruimte om deze te vervangen door constructieve, opbouwende en positieve gedachten. Dat zou mooi zijn.

Gelukkig ligt hulp hierbij binnen handbereik. Want………….je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen! Winx2FLY kan je hierbij helpen.

Neem contact op voor meer informatie.