Waarom heb ik zo veel personeelsproblemen en een hoog ziekteverzuim?

En wat kan ik er aan doen?

De titel hierboven is een veelgehoorde vraag van ondernemers. Goede vraag ook, want veel ondernemers willen niets liever dan weten hoe hun mensen denken en beslissingen nemen in bepaalde werksituaties en vooral waarom. Hoe kom je daarachter? Hoe ga je ermee om?

Wat motiveert medewerkers nu echt, wat zijn hun drijfveren of wat vinden ze nu juist demotiverend? Alle mensen, dus ook je medewerkers, hebben waarden en als je hier langdurig tegenin gaat, leidt dat tot een inwendige oorlog. Oftewel een burn-out of wellicht een enorme woede-uitbarsting. Vaak genoeg meegemaakt, helaas. En is te voorkomen, echt waar! Wat zou de wereld er mooi uitzien als mensen in hun waarde worden gelaten en zo als een speer voor jou als ondernemer aan de slag gaan, met de juiste dingen op het juiste moment (gedrag). Dat levert ook nog eens een enorm rendement op.

Vast in een patroon

Veel problemen op het werk komen doordat mensen (onbewust) vastzitten in bepaalde patronen. Zolang ze niet weten hoe die veranderd kunnen worden, verandert er dus weinig en worden de problemen vaak alleen maar erger.

De uitspraken: "Tja, zo ben ik nu eenmaal", of "Dat heb ik altijd al zo gedaan" zijn vast wel bekend. Gelukkig zijn er tools om de gevolgen hiervan, zoals ziekteverzuim (vaak vanwege stress en/of machteloosheid), conflicten, vertrek van goede, schaarse medewerkers, negatieve cashflow etc. aanzienlijk te verminderen. En vooral om ze te voorkomen.

Identity Compass® is zo’n tool. Het is een betrouwbaar online meetinstrument dat nauwkeurig inzicht geeft in hoe mensen denken en beslissingen nemen in bepaalde werksituaties en vooral waarom. Oftewel: wat motiveert mensen, wat zijn hun waarden en welke carrièredoelstellingen passen op de lange termijn bij hen? Je kan pas in je flow werken als het werk ook echt ‘past’. Wilskracht is leuk, maar dat houdt geen mens langdurig vol.

Go with the flow

Ken je dat heerlijke gevoel van ergens helemaal in op te gaan en de tijd te vergeten? In je flow werken is een ‘state of mind’ waarin je een geconcentreerde focus hebt. Dan raak je minder snel afgeleid, en ben je op je productiefst. Stress is het tegenovergestelde.
Vergeet ook jezelf niet!

Het is als ondernemer belangrijk om zelf ook inzicht te krijgen in welke (vervolg)stappen bij jou als ondernemer passen en welke juist niet, zodat je plezier blijft houden in het ondernemen en je de beslissingen neemt die bij je passen. En die dus invloed hebben op het succes van de onderneming. Ik help je daar als gepassioneerde mede ondernemer graag bij!

Motivatie is goed, engagement is beter!

“Hoe krijg ik mijn mensen zover dat ze meegaan in belangrijke veranderingen?”
“Waarom heb ik zo veel personeelsproblemen en/of een hoog ziekteverzuim?”

Interessante vragen. Stel dat deze vragen gewoon te beantwoorden zijn, dan kan er dus ook een oplossing komen. In onderstaand artikel een kijkje achter de schermen.

De medewerkers zijn de belangrijkste succesfactor voor het behalen van organisatiedoelen. Deze mensen zijn allemaal uniek en hebben hun eigen denkvoorkeuren, persoonlijkheid en ambities. Maar ook hun waarden en overtuigingen. Sommige mensen houden daar erg aan vast. Als daar rekening mee wordt gehouden, zullen ze meer betrokken zijn en een (nog) betere bijdrage willen leveren. Stel nou dat je daar als manager dus inzicht in krijgt, dat zou geweldig zijn, toch? Ook de medewerker zal dit toejuichen, want zo kun je rekening houden met wat hij of zij belangrijk vindt.

Engagement in organisaties is meer en meer belangrijk. Met alleen gemotiveerde mensen kom je er niet. Een paar tips die bijdragen aan engagement:

Zorg voor veel, veilige en positieve feedback. Direct, helder en duidelijk. Met respect.
Maak samenwerking en sociaal gedrag onder medewerkers mogelijk. Met elkaar verbonden mensen krijgen samen veel meer voor elkaar en alles gaat effectiever en efficiënter. Dat scheelt dus ook enorm veel tijd en frustratie.
Als leidinggevende is het belangrijk om in te spelen op wat de medewerkers belangrijk vinden en hoe ze in elkaar zitten.
Het is belangrijk een systeem te hebben dat frequente gesprekken met medewerkers waarborgt, waarin ze de feedback krijgen die ze nodig hebben om hun werk beter uit te voeren (Performance Development Cycle bijvoorbeeld).
Bemoedig medewerkers in het volgen van permanente educatie en het investeren in groei van zichzelf.
WinxHR heeft de licentie van Identity Compass®, een online meetinstrument. Het geeft inzicht in hoe mensen denken en beslissingen nemen in bepaalde situaties en waarom. Identity Compass® helpt om engagement te bereiken. Het is zelfs meetbaar hoe gemotiveerd je medewerker is.

Wat levert het op? Identity Compass® helpt om de juiste persoon on the job te vinden/behouden, die op een productieve wijze (engagement) betrokken is bij de organisatie. Kostenbesparing en rendement volgen dan vanzelf. Want productiviteit is omzet, tevreden klanten verhogen de omzet, en een laag verzuim en een gering verloop besparen kosten.

Mensen herkennen zich in het profiel en staan daardoor open voor verandering. Het geeft handvatten om onder andere personeelsproblemen en ziekteverzuim (stress en burn-out) succesvol aan te pakken. En het is prijstechnisch zeer aantrekkelijk, dat zal je verbazen!

Winx2FLY: Commit 2 your next level
Vlinder vlieglijntje 2x 8